值得回味﹗尚鮮 A4 和牛日式燒肉放題

自從帶老公食過一次「尚鮮日式燒肉漁市場」之後,佢一直念念不忘,成日要我同佢再去食多一次。最近知道尚鮮推出咗全新和牛任食放題之後,真係忍唔住喇﹗每次同老公拍住拖去食好西,真係好開心呀﹗

尚鮮裡面嘅餐桌好寬敞,而且座位亦坐得好舒服,食起嘢上嚟都放寬啲﹗

入座有提供人頭海鮮拼盤,入面有鮑魚、帶子、生蠔、虎蝦同甲羅燒,全部都好新鮮同鮮甜架﹗

燒嘅時候啲鮑魚仲郁郁吓就知有幾鮮啦﹗

到重頭戲喇﹗就係A4和牛呀﹗分咗A4宮崎黑毛和牛同A4鹿兒島和牛,當中有8款牛肉可以選擇,包括:一口黑毛和牛、牛脊肉、牛頸脊、牛三角、牛板翼、牛背峰、牛嫩肩肉同牛腿肉。

每一塊肉嘅脂肪比例都好平均,厚薄剛好,而且色澤都好新鮮呀﹗

和牛燒起上嚟果然唔同,味道超香的,而且入口即溶,油脂芳香,美味無比﹗

另外,仲有好多其他食物選擇,包括刺生、小食、壽司、炸物、冷盤熟食等……

推介大家一定要試拖羅魚子手卷呀﹗細細件,食兩年都唔會太飽肚。

刺生款式雖然唔多,但樣樣新鮮架﹗

呢度仲有好多唔同款式嘅飲品可以選擇架﹗總有一款啱大家架﹗

尚鮮日式燒肉漁市場  2小時放題收費:

星期一至四:每位$378

星期五六日:每位$398

地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s