夏日天然溫和美白好推介﹗Caudalie Vinoperfect 葡萄蔓極緻亮白系列

美白已經成為我近期嘅熱話,因此夏天女仔真係好怕曬黑+出斑,加上抗疫期間成日長時間戴口罩,膚色暗啞,面上好易生曬暗瘡,仲搞到有印留底,所以美白產品成為咗我宜家每日必用嘅護膚產品。我啲皮膚一向乾性又易敏感,選用美白產品嘅時候會特別小心,我自己就一直鍾情 「Caudalie Vinoperfect 葡萄蔓極緻亮白系列」,因此呢個系列嘅產品成分天然溫和, 而且不含油份、矽、酒精、Paraben、PEG等有害化學物,安全又無毒性成分,就連敏感肌同孕婦都岩用㗎﹗

今次同大家分享兩款 Caudalie 升級版 Vinoperfect 葡萄蔓極緻亮白系列嘅產品,包括第2代葡萄美白精華&葡萄美白晚霜,包裝簡約清新,仲採用咗 100%可回收環保包裝,美肌同時愛護地球。

【皇牌升級】Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting 

葡萄蔓極緻亮白精華液  HK$520/ 30ml;HK$720/ 50ml

第二代精華液成分更親膚,更快滲透,功效係之前嘅4倍,更強更快見效;仲用咗更高效 98%天然純素升級配方,其天然美白淡斑功效更比維他命 C 高 62 倍,有效減淡暗瘡印,雀斑,荷爾蒙斑&老人斑,美白同時袪斑。

天然溫和葡萄美白,絕無刺激敏感、乾燥、吸光等副作用,而且無痛、無副作用就可以擊退令人非常討厭嘅雀斑、暗瘡印,仲可以減淡懷孕期間引起嘅荷爾蒙斑或妊娠斑。如果大家唔想進行激光治療去改善色斑問題的話,呢款產品就係另一個最佳選擇。當中橄欖角鯊烯,有效滋養保濕,美白同時又可以改善乾燥同缺水問題。無添加油份、酒精、人造香料、Paraben、石蠟、PEG&動物原材料等有害化學物,成分安全可靠,連敏感肌同孕婦都用得﹗

葡萄蔓極緻亮白精華液可以早晚使用,質感輕盈清爽,滲透力又強,味道清新舒服。用完肌膚水潤亮澤,膚色仲愈來愈白滑細緻。夏天天氣炎熱又潮濕,我自己就最鍾意用呢款精華液,保濕又夠清爽,唔會令皮膚生粉刺同痘痘。

【全新升級】Vinoperfect Dark Spot Correcting Glycolic Night Cream 葡萄蔓極緻凝白晚霜  HK$400/ 50ml
呢款晚霜可以當埋面膜咁用,因為能夠美白&煥膚同時進行,只需要 8 個鐘頭,皮膚一夜之間就可以回復彈嫩光感,而且仲唔會過度刺激皮膚&引起敏感不適。蘊含95%天然純素升級配方,葡萄蔓萃取液專利成分、由天然木瓜酵素及甘醇酸提煉而成 Bio-peeling 煥膚複合物,喺晚上黃金睡眠時間,幫皮膚溫和袪除老化角質而唔會刺激敏感幼嫩肌膚,有效促進細胞更新,改善粗糙膚質,同時淡化色斑並阻截黑色素細胞再生。

面霜特別加入能加快美白淡斑效能的全新天然乳化劑、滋養保濕的透明質酸、橄欖角鯊烯、葡萄籽油和有機乳木果油,質感柔滑如絲絨般,用完唔會出暗粒粉刺,即使厚塗當作睡眠面膜使用,亦唔會對肌膚造成負擔。

宜家成日長時間戴口罩,皮膚好暗啞,每晚返屋企用呢盒面霜急救,厚厚搽一層,第二日起身,皮膚淨白又透亮,膚質細緻嫩滑,就算唔化妝都會有好氣息。

About CaudalieWebsite: http://hk.caudalie.com/

Facebook: https://www.facebook.com/CaudalieHK/
#葡萄美白 #After1Bottle #CleanBeauty #CaudalieHK

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s